Fisker Buzz Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I wonder if anyone may have some advice for me. My tire pressure system monitoring lamp came on out of the blue while I was driving and despite nothing being shown as out of range in the diagnostics screen for the tires, it is still illuminated. In other words, when looking at tires in the diagnostic screen, there are no orange light ups for tires and all is normal with diagnostics. I have done soft reset and factory reset but it is still the same. My OBD II scanner does not pick up anything wrong either and i cant clear the code with it as there is nothing shown as wrong. To save a trip to the dealer which is a long long way from me, any advice on how i can diagnose further or clear this? Could it be a fuse? Thanks in advance guys. It's annoying more than anything really! And, yes I have checked and rechecked all tire pressures and they are exact as per requirement.
 

·
Premium Member
Joined
·
3,068 Posts
Make sure the tires are inflated to the proper amount 40 psi in the front and 36 in the rear . It takes at least 8 miles of steady driving for the system to self check itself. It's also common for the sensors batteries to die prematurely .
The car doesn't use any fuses and the sensors are made for the Karma the sensor are based off a Hyundai system and GM. In order to reset the system or check the system you need the tool to ping the sensors and Fisker laptop to program the sensors .
 

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Thanks HarleyGuy. Looks like a trip to the dealer. The pressures are exact, i rechecked several times. Looks like sensor battery then. Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
211 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Will do for sure. thanks
 
1 - 5 of 5 Posts
Top