Performance Reduced- limp failure "problem" - Fisker Buzz Forums
Fisker Buzz Forums

User Tag List
Lormax

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-20-2015, 09:45 PM   #1 (permalink)
moe
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 9
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Exclamation Performance Reduced- limp failure "problem"

Hi,



I have a new fisker karma that has only 100 miles on it. 4 month ago the car was ok and i could switch between STEALTH and SPORT mode. last day i installed a new 12v battery and ever since the car shows REDUCED performance limp failure. and the car paddle behind the steering is not switching from stealth to sport at all. any idea whats going on??? i did few soft and hard reset but still nothing. all gauges looks fine no reds but the MSG performance reduced and limp failure is still on.




thanks guys for helping
moe is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2015, 08:45 PM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 8
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Default

Does the car move even though it's in limp home mode?

Can you charge it?

I would suggest pop the hood, and pull 12V and let it sit for 10 minutes, then plug it back in.

Let me know if you need more help.

Good luck.
SuperKarmaX is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2015, 09:08 PM   #3 (permalink)
moe
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 9
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Default

@SuperKarmaX yes the car charge and drive just fine but the only thing is the limp mode, so i can't switch to sport mode
moe is offline   Reply With Quote
 
Old 05-31-2015, 10:20 PM   #4 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 8
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Default

Hi moe,

I'm glad to hear it can charge.
Does it charge to 100%? (Showing 50 EV miles for expected range).

Have you tried my suggestion of pulling 12V?
SuperKarmaX is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2015, 10:39 PM   #5 (permalink)
moe
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 9
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Default

@SuperKarmaX yes it charges to 100% and shows 50 range. i tried hard reset but still the msg performance reduced still up
moe is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2015, 11:31 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 8
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Default

That's good that it charges to 100%.

Do you have a trouble code reader?
If not, you can get a simple Actron scanner.
Amazon Amazon

Don't get the Autel one because it can only reset and not read DTCs on my friend's Karma.
If you can't wait, you can grab one from your local pep boys.

It could be a cell imbalance issue like many owners have seen.

In the meantime, I would recommend charging it on level 1 to let the cells balance.
SuperKarmaX is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2015, 08:31 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Florida
Posts: 3,043
Mentioned: 149 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 504 Post(s)
Default

Moe as soon as you put the car in ready mode is it in limp home mode ? Or is there s delay how long it takes to go into limp home mode . Limp home usually occurs when an inverter over heats or a internal battery fault . Also not sure if this helps you say the problem started after you installed the new battery have you rechecked the battery connections maybe you should take a look at that .
Harleyguy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 01:48 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 8
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Default

Moe, if there's a delay in seeing the message after starting the vehicle from sleep (interior lights are off), it could be HVIL or isolation.
The probability is higher being the high voltage battery issue.
SuperKarmaX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Limp Failure - Reduced Performance... IceKEwl Fisker Karma 33 10-22-2018 02:36 PM
Electric Cars "Not Viable Markets" For A123 In U.S., Europe In Next 10 Years, tannerc The Fisker Lounge 1 03-19-2015 11:37 AM
Discussion of Brian's Review Video [Moved from Thread "Sorry Guys ..." pythagoras The Fisker Lounge 141 03-20-2014 03:19 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 06:39 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.