Just a couple of questions... - Fisker Buzz Forums
Fisker Buzz Forums

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-14-2020, 08:47 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: Branson, MO
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Default Just a couple of questions...

Hey, guys. I am new to Fisker ownership and new to this forum, so I sincerely appreciate your patience as I am sure my questions have been asked and answered many times. Unfortunately, I'm not very adept at finding old threads. So here goes...

I just purchased a 14,000 mile example in Dallas and drove back to southern Missouri without issue. I have also been driving the car as my daily driver and will continue to do so regardless of weather or destination. My previous "cool car" was a Bentley Continental GT with 86,000 miles when I was done with it. The forum people there made me feel crazy for driving it daily as most of their cars were locked in garages at their vacation homes with less than 10,000 miles. Funny thing, I never had an issue with my car while most of them complained that things were constantly going wrong. I believe driving these types of cars is a blessing to both the car and the driver, but I digress...

From the time I picked up the car, the radio presets and time will not stay set, the navigation does not work, nor does the backup camera. From what I can tell, the CIU needs flashed. Good luck finding someone in souther Missouri that is capable of doing that. Will the hard reset fix the problem or is it through the USB only? If it is USB only, how do I rectify this? I am aware of the water problem that causes this and will fix that as well. Also, from the paperwork that came with the car it appears that I am running 535. Any particular things to be aware of related to this software? Again, I have read that 520 is the way to go but southern Missouri does not make that change easy, or even possible.

Thank you in advance for your time and understanding.

Brian
Roman615 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2020, 07:08 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Florida
Posts: 3,020
Mentioned: 148 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 496 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Roman615 View Post
Hey, guys. I am new to Fisker ownership and new to this forum, so I sincerely appreciate your patience as I am sure my questions have been asked and answered many times. Unfortunately, I'm not very adept at finding old threads. So here goes...

I just purchased a 14,000 mile example in Dallas and drove back to southern Missouri without issue. I have also been driving the car as my daily driver and will continue to do so regardless of weather or destination. My previous "cool car" was a Bentley Continental GT with 86,000 miles when I was done with it. The forum people there made me feel crazy for driving it daily as most of their cars were locked in garages at their vacation homes with less than 10,000 miles. Funny thing, I never had an issue with my car while most of them complained that things were constantly going wrong. I believe driving these types of cars is a blessing to both the car and the driver, but I digress...

From the time I picked up the car, the radio presets and time will not stay set, the navigation does not work, nor does the backup camera. From what I can tell, the CIU needs flashed. Good luck finding someone in souther Missouri that is capable of doing that. Will the hard reset fix the problem or is it through the USB only? If it is USB only, how do I rectify this? I am aware of the water problem that causes this and will fix that as well. Also, from the paperwork that came with the car it appears that I am running 535. Any particular things to be aware of related to this software? Again, I have read that 520 is the way to go but southern Missouri does not make that change easy, or even possible.

Thank you in advance for your time and understanding.

Brian
PM sent to your in box hopefully you know how to check. Your car is running on 520 ,535 was added software to correct software issues with 530 . As far as the CIU thats what I sent you a PM about that can be fixed.
Harleyguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 10:50 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.