Full Battery POWER LOST WHILE DRIVING - Fisker Buzz Forums
Fisker Buzz Forums

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-22-2019, 11:21 AM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Scottsdale,AZ
Posts: 232
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Default Full Battery POWER LOST WHILE DRIVING

Have messaged a few PM so I apologize for redundancy but thought all should know any issue. 1. A/C Air vent motor stuck blowing air to windshield. Blows cold and cabin cools even in hot AZ sun but not efficient of course. Fixable without replacing entire motor ( as I understand this requires entire dash to be removed)?

2. Car starts no issues- a few minutes into driving with full battery charge, car starts to lose acceleration then a few more minutes, it has none at all. Last year had same issue and stalled out on freeway. Had battery cooling fans replaced here in AZ by COREY- no issues until yesterday and same issue again. Soft or hard reset lets it work for 1-2 min enough to move car a little. Luckily was not far from home and car is garaged. Corey lost his scan tool- I think he has one on order but any ideas of ALL possible causes- especially since fans replaced last year. IF battery module needs replaced WHO DOES THAT?

Would hate to sell as I am original owner- have had and love this car since FEB 2013. 36,500 miles AND just put new tires on last week! But it may go up for sale as is if no quick fix
__________________
[email protected]
2012 Ecosport Shadow,Black Sand Monotone, #461
Sportsmeddoc is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2019, 08:41 AM   #2 (permalink)
Karma Enthusiast
 
jomak's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: NW Atlanta
Posts: 422
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 181 Post(s)
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Sportsmeddoc View Post
Have messaged a few PM so I apologize for redundancy but thought all should know any issue. 1. A/C Air vent motor stuck blowing air to windshield. Blows cold and cabin cools even in hot AZ sun but not efficient of course. Fixable without replacing entire motor ( as I understand this requires entire dash to be removed)?

2. Car starts no issues- a few minutes into driving with full battery charge, car starts to lose acceleration then a few more minutes, it has none at all. Last year had same issue and stalled out on freeway. Had battery cooling fans replaced here in AZ by COREY- no issues until yesterday and same issue again. Soft or hard reset lets it work for 1-2 min enough to move car a little. Luckily was not far from home and car is garaged. Corey lost his scan tool- I think he has one on order but any ideas of ALL possible causes- especially since fans replaced last year. IF battery module needs replaced WHO DOES THAT?

Would hate to sell as I am original owner- have had and love this car since FEB 2013. 36,500 miles AND just put new tires on last week! But it may go up for sale as is if no quick fix
You can buy mine, it's reliable

I'm looking to move out to AZ is a few years.
__________________
Lovely Laguna Blue EcoSport Black Sand Monotone #2655
jomak is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2019, 01:03 AM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 12
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Default

Hey I’m in Az also , I can confirm that corey lost his tool. I’m having a similar issue with my air also, it usually happens when It rains or I wash it. It usually goes away but has been on for over a month 😩. Nobody knows what’s wrong
danstunt101 is offline   Reply With Quote
 
Old 07-09-2019, 06:40 PM   #4 (permalink)
Pats Garage Fisker
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by danstunt101 View Post
Hey Iím in Az also , I can confirm that corey lost his tool. Iím having a similar issue with my air also, it usually happens when It rains or I wash it. It usually goes away but has been on for over a month 😩. Nobody knows whatís wrong
You have a water leak by your windshield. When it rains water drips down onto your CIU or VCM and causes a short. Also could be leaking down by your cabin filter and right onto the blower motor. Its a fairly common problem.
__________________
PatsGarage.com
Nazc0 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2019, 06:55 PM   #5 (permalink)
Pats Garage Fisker
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Sportsmeddoc View Post
Have messaged a few PM so I apologize for redundancy but thought all should know any issue. 1. A/C Air vent motor stuck blowing air to windshield. Blows cold and cabin cools even in hot AZ sun but not efficient of course. Fixable without replacing entire motor ( as I understand this requires entire dash to be removed)?

2. Car starts no issues- a few minutes into driving with full battery charge, car starts to lose acceleration then a few more minutes, it has none at all. Last year had same issue and stalled out on freeway. Had battery cooling fans replaced here in AZ by COREY- no issues until yesterday and same issue again. Soft or hard reset lets it work for 1-2 min enough to move car a little. Luckily was not far from home and car is garaged. Corey lost his scan tool- I think he has one on order but any ideas of ALL possible causes- especially since fans replaced last year. IF battery module needs replaced WHO DOES THAT?

Would hate to sell as I am original owner- have had and love this car since FEB 2013. 36,500 miles AND just put new tires on last week! But it may go up for sale as is if no quick fix
Sounds like a compound issue, The battery losing range is a battery module issue but the car not driving at all sounds like it could be an issue with the water pumps for the Inverter cooling side. The batty cooling system does not have a fan or a radiator, it uses an A/C powered heat exchanger and a water pump. The EV drive side is is cooled by 2 small radiators and a fan (im guessing this is the one you had replaced) and that side has 3 coolant pumps. If one of them stops circulating coolant the inverters get too hot and shut off.
__________________
PatsGarage.com
Nazc0 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 11:23 AM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 12
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Nazc0 View Post
Quote:
Originally Posted by danstunt101 View Post
Hey I’m in Az also , I can confirm that corey lost his tool. I’m having a similar issue with my air also, it usually happens when It rains or I wash it. It usually goes away but has been on for over a month 😩. Nobody knows what’s wrong
You have a water leak by your windshield. When it rains water drips down onto your CIU or VCM and causes a short. Also could be leaking down by your cabin filter and right onto the blower motor. Its a fairly common problem.
I was told by Cory that the intrusion was repaired prior to him getting a hold of my car.
danstunt101 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 01:34 PM   #7 (permalink)
Pats Garage Fisker
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by danstunt101 View Post
I was told by Cory that the intrusion was repaired prior to him getting a hold of my car.
What exactly is wrong with the air in your car? is it stuck in a certain position or not blowing at all?
__________________
PatsGarage.com
Nazc0 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 01:47 PM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 12
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 9 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Nazc0 View Post
Quote:
Originally Posted by danstunt101 View Post
I was told by Cory that the intrusion was repaired prior to him getting a hold of my car.
What exactly is wrong with the air in your car? is it stuck in a certain position or not blowing at all?
it’s blowing through the defrost only. It happens when it gets wet like you said. I’m also having other issues far as it not charging and the power steering is out. When I take out f25 and reinsert it the power steering will work until I turn the wheel all the way , then it’ll throw the sign. All this happened when I replaced my ciu with a NEW one from dealer in Cali.
danstunt101 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 02:15 PM   #9 (permalink)
Pats Garage Fisker
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco
Posts: 23
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Default

you replaced the CIU? the one behind the glove box? that should have no impact on the steering system. Or was it the VCM that got replaced? sounds to me like the steering angle sensor is out of calibration, but with ought having a scanner hooked up i cant tell for sure.

Its weird that water would cause the HVAC curtain to not move, does it function normally when its dry and you get air from all the vent positions?
__________________
PatsGarage.com
Nazc0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 11:39 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.