engine and dashboard are not turning on .. . - Fisker Buzz Forums
Fisker Buzz Forums

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-30-2018, 09:01 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Default engine and dashboard are not turning on .. .

greetings everyone ... i have a issue with my fisker ... it was in showroom and after one year .. the dashboard dont work. and the car won't run .... when i press the start button the front lights work and a pump "i think the power steering pump " and nothing else .

i changed the car battery and the key battery

the car unlock and lock but there's no start up and nothing works on the dash or the instrument cluster .... please help

if u want me to post a video ill post it later

sorry for my bad English ... thanks
aliallowz is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2018, 06:52 PM   #2 (permalink)
Super Moderator
 
Fabulist's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: San Francisco, CA
Posts: 4,641
Mentioned: 41 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 396 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by aliallowz View Post
greetings everyone ... i have a issue with my fisker ... it was in showroom and after one year .. the dashboard dont work. and the car won't run .... when i press the start button the front lights work and a pump "i think the power steering pump " and nothing else .

i changed the car battery and the key battery

the car unlock and lock but there's no start up and nothing works on the dash or the instrument cluster .... please help

if u want me to post a video ill post it later

sorry for my bad English ... thanks
What do you mean by “car battery?” Did you replace the 12V battery? I that is correct and the car does not start up, your Karma may have lost the “Wake Up” signal and needs to be re-programmed. See this thread: https://www.fiskerbuzz.com/forums/13...sker-down.html

Since you cannot get your car to a repair station, it may be possible to ship you a computer to allow the reprogramming to be done remotely. I suggest you contact @Harleyguy and @FiskerPhilly for this service.
__________________
-- Fab.

Original owner of 2012 Eco Sport Black (Eclipse) with Monsoon Tritone Interior. VIN: -0641
Fabulist is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2018, 06:56 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Default

i send a message for them ... waiting for the reply .... i changed the 12V battery same issue but as the thread that you mentioned ... i need yo contact them ... thank u for your response my friend 👍
aliallowz is offline   Reply With Quote
 
Old 11-06-2018, 05:27 PM   #4 (permalink)
Member
 
alexpop's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 65
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Default

If the 12V battery is good and the dash does not light up when the door is opened, than the body module needs to be reprogramed. If the car sits with no 12V battery voltage the body module looses memory and needs to be programed to be reset.


Quote:
Originally Posted by aliallowz View Post
greetings everyone ... i have a issue with my fisker ... it was in showroom and after one year .. the dashboard dont work. and the car won't run .... when i press the start button the front lights work and a pump "i think the power steering pump " and nothing else .

i changed the car battery and the key battery

the car unlock and lock but there's no start up and nothing works on the dash or the instrument cluster .... please help

if u want me to post a video ill post it later

sorry for my bad English ... thanks
alexpop is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 06:26 PM   #5 (permalink)
Liked, but not well liked
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,168
Mentioned: 132 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 450 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by alexpop View Post
If the 12V battery is good and the dash does not light up when the door is opened, than the body module needs to be reprogramed. If the car sits with no 12V battery voltage the body module looses memory and needs to be programed to be reset.
Body module doesn't lose memory with no 12v, the issue is when it partially boots up as that corrupts the VCM firmware and then loses the wakeup signal.

Have several Karma's with the 12v disconnected and no wakeup signal issues with VCM. The issue is when the VCM partially boots up which corrupts the wup signal. That is why it is important to connect a jumper to the 12v system if starting up the vehicle after a long time. If it partially boots that is the issue.
PowerSource is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 06:17 PM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Florida
Posts: 2,975
Mentioned: 141 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 485 Post(s)
Default

The car is in Dubai have no interest in sending my laptop there . I think this is the same guy who’s changed his screen name three times same problem same place
Harleyguy is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 05:29 PM   #7 (permalink)
Liked, but not well liked
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,168
Mentioned: 132 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 450 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Harleyguy View Post
The car is in Dubai have no interest in sending my laptop there . I think this is the same guy who’s changed his screen name three times same problem same place
More than the laptop, losing the WDI would be worse. They are almost unobtainable nowadays
PowerSource is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2019, 08:12 AM   #8 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Default

I read this blog and I believe I have the same problem.
However, my car is in my garage at my house in Terre Haute, IN. The closest dealer is in Chicago, IL. After 2 weeks of trying, no truck will come pick it up. i did find a carrier that for $1000 would try to come pick it up to take to Chicago. Any chance someone has some way (laptop?) to help me reprogram the ?body control module? so that the car will wake up ? Briefly, the car powers on, I hear the tron noise, a pump noise, but PRND lights do not come on, instrument cluster does not come on. This happened after car sat for a few weeks then when repowered with a jump pack it kept dying because the jump pack was weak as well from sitting. So I believe the partial boot up may have happened.
nalluri is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tire dragging or scraping when turning Special K Fisker Karma 12 04-01-2015 11:44 AM
HV Battery Not Charging and Check Engine Light On chiledog Fisker Karma 2 04-28-2014 07:09 PM
Generator Turning on and Staying on EVcast Fisker Karma 6 04-05-2012 12:56 PM
turning on the heating remote Michael Fisker Karma 9 02-04-2012 03:05 PM
Karma turning heads Dutch Fisker Karma 5 11-14-2011 10:27 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 12:30 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.