A Karma Mystery... won't start!?! HELP! - Fisker Buzz Forums
Fisker Buzz Forums

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-30-2018, 08:19 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Nashville, TN
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Garage
Default A Karma Mystery... won't start!?! HELP!

Hi everyone, I'm a brand new Karma owner and this is my first post on this site. I had just taken delivery when my first foray in Karma issues popped up. I had to ship the car to the Atlanta dealer for service (had to replace the AC blower motor, new 12V battery, oil change and software update) and then drove the car back to Nashville. A couple days later, the car was completely dead.

I first thought the key FOB battery had died, but still nothing after replacing it. When I got into the car, the AC vents were blowing (preconditioning?) which then led me to think the 12V battery had been drained. So, attempted to jump start the car, but the best I've gotten was the initial boot up on the instrument cluster before the car shut off again. I've tested the new battery, and it's reading 13V, so something else seems to be the culprit. Other tidbits:
-- the key FOB originally would light up the center stack on 'unlock commands', but doesn't unlock/lock any doors or pop the trunk
-- no more ac vents blowing... and
-- now, all that lights-ups on the car is the 'P' in the center stack and the 'charge cord' instrument cluster light indicating the car is plugged-in. The key FOB lock/unlock commands don't register any response from the car
-- WIERDEST item: my phone recognizes the Karma bluetooth connection when I'm in the car!!!???

What am I missing on this situation???

Last edited by Poche032; 09-30-2018 at 08:22 PM.
Poche032 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 09:14 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Florida
Posts: 3,044
Mentioned: 149 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 504 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Poche032 View Post
Hi everyone, I'm a brand new Karma owner and this is my first post on this site. I had just taken delivery when my first foray in Karma issues popped up. I had to ship the car to the Atlanta dealer for service (had to replace the AC blower motor, new 12V battery, oil change and software update) and then drove the car back to Nashville. A couple days later, the car was completely dead.

I first thought the key FOB battery had died, but still nothing after replacing it. When I got into the car, the AC vents were blowing (preconditioning?) which then led me to think the 12V battery had been drained. So, attempted to jump start the car, but the best I've gotten was the initial boot up on the instrument cluster before the car shut off again. I've tested the new battery, and it's reading 13V, so something else seems to be the culprit. Other tidbits:
-- the key FOB originally would light up the center stack on 'unlock commands', but doesn't unlock/lock any doors or pop the trunk
-- no more ac vents blowing... and
-- now, all that lights-ups on the car is the 'P' in the center stack and the 'charge cord' instrument cluster light indicating the car is plugged-in. The key FOB lock/unlock commands don't register any response from the car
-- WIERDEST item: my phone recognizes the Karma bluetooth connection when I'm in the car!!!???

What am I missing on this situation???
When you get into the car does the instrument cluster light up for a few seconds and go out ? Thatís without trying to put the car into ready mode. Also what happens when you put the car into ready mode does the touch screen light up does the cluster stay lit do you hear the Tron noise
Harleyguy is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 09:37 PM   #3 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Nashville, TN
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Harleyguy View Post
When you get into the car does the instrument cluster light up for a few seconds and go out ? Thatís without trying to put the car into ready mode. Also what happens when you put the car into ready mode does the touch screen light up does the cluster stay lit do you hear the Tron noise
Hey Harleyguy, thanks for the reply and question! When this issue originally started, the instrument cluster would light up, make the start-up noise and then shut off. I haven't been able to actually get the car into ready mode, so the touch screen has not lit up. Currently, I'm not even getting the instrument cluster to light up... the only lights I see are the charging indicator and the center drive select stack 'P'.
Poche032 is offline   Reply With Quote
 
Old 10-02-2018, 10:23 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Florida
Posts: 3,044
Mentioned: 149 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 504 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Poche032 View Post
Hey Harleyguy, thanks for the reply and question! When this issue originally started, the instrument cluster would light up, make the start-up noise and then shut off. I haven't been able to actually get the car into ready mode, so the touch screen has not lit up. Currently, I'm not even getting the instrument cluster to light up... the only lights I see are the charging indicator and the center drive select stack 'P'.
Does the remote work almost seems like the VCM doesnít recognize the key have you tried another key fob.
So when you push the stop/ start switch nothing happens I assume
Harleyguy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 12:40 PM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Nashville, TN
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Harleyguy View Post
Does the remote work almost seems like the VCM doesn’t recognize the key have you tried another key fob.
So when you push the stop/ start switch nothing happens I assume
Correct. Nothing... and unfortunately I only have 1 key FOB.
Poche032 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 04:44 PM   #6 (permalink)
Member
 
HybridFanatic's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Atlanta, GA
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Default

I had a little bit of a issue(park fault/only moved in R) like that recently a month or two later on the new software update BL535. Try a hard reset & leave disconnected for 10 to 15 mins. Hopefully it starts up all way once you reconnect it. Mine is @Fisker/Karma Atlanta waiting for a cooling pump for the inverter & had its 12 volt battery replaced as well.
__________________
Deep Ocean/Earth Tri-Tone Eco-Chic VIN#1506 May Good Karma Be With U Always!
HybridFanatic is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 09:11 PM   #7 (permalink)
Senior Member
 
FiskerPhilly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,084
Mentioned: 159 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 311 Post(s)
Default

Prob a VCM. Especially if the 12v went down. I was lucky enough last week to revive one in Long Island by reprogramming the key fobs. But usually they need a VCM.
__________________
EVolution Autosports
EV & Hybrid Performance
Fisker Specialists
[email protected]
FiskerPhilly is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2018, 08:43 AM   #8 (permalink)
2012 White Eco Sport 2348
 
t4579ad's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Harrison Twp. Mi.
Posts: 173
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 49 Post(s)
Garage
Default

Do you know what kind of 12 volt battery they replaced your's with?


Quote:
Originally Posted by HybridFanatic View Post
I had a little bit of a issue(park fault/only moved in R) like that recently a month or two later on the new software update BL535. Try a hard reset & leave disconnected for 10 to 15 mins. Hopefully it starts up all way once you reconnect it. Mine is @Fisker/Karma Atlanta waiting for a cooling pump for the inverter & had its 12 volt battery replaced as well.
t4579ad is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2018, 11:58 PM   #9 (permalink)
Member
 
HybridFanatic's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Atlanta, GA
Posts: 70
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 17 Post(s)
Default

They replaced my old 12 volt battery with the 48AGM Battery [email protected]$250 + $170 labor.
__________________
Deep Ocean/Earth Tri-Tone Eco-Chic VIN#1506 May Good Karma Be With U Always!
HybridFanatic is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2018, 09:11 AM   #10 (permalink)
Senior Member
 
Sigurd's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Dallas area.
Posts: 1,001
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 74 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by HybridFanatic View Post
They replaced my old 12 volt battery with the 48AGM Battery [email protected]$250 + $170 labor.
$420 to replace the battery. I was in Clifton, Texas when, after breakfast, with my family, the minivan battery was dead. I opened the hood and a woman stopped immediately to see if we needed help. She gave us a jump and told us which auto parts store to go to. We went there and the owner replaced our battery since I didn't have any tools with me. Total cost $90. I love Texas. Now I know the Fisker battery is not as easy to change and requires a much better battery than the minivan, but it's still a great story. I'll always remember that road trip to the Norwegian Capital of Texas.
__________________
Sigurd
Signature Edition Karma #72
Sigurd is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery Status Screen Fabulist Fisker Karma 33 11-13-2017 02:42 AM
Help! My karma won't start EVer1 Fisker Karma 8 07-13-2016 12:14 AM
My Karma won't get out of park to get on tow truck. PLEASE HELP! FiskerSarzo Fisker Karma 11 11-09-2015 08:54 PM
Why Wonít My Car Start? AutoGuide.com The Car Lounge 3 05-06-2015 09:33 PM
Mystery button? siliconkiwi Fisker Karma 1 02-05-2012 12:46 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 06:38 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.