Fisker Buzz Forums

Fisker Buzz Forums

Fisker Buzz Forums (https://www.fiskerbuzz.com/forums/)
-   Fisker Karma (https://www.fiskerbuzz.com/forums/13-fisker-karma/)
-   -   Hard reset - Soft reset (https://www.fiskerbuzz.com/forums/13-fisker-karma/27666-hard-reset-soft-reset.html)

jomak 06-24-2016 05:06 PM

Hard reset - Soft reset
 
Here's what happened...I was driving to have lunch with my girl and I parked the car in front of a 1772 Level 2 charger. It said some error on it, but I said let me plug it in and see what happens. Nothing! So I hang it back up and say that sucks, no charge for me. I had 3 miles left. I come out and get in my car and the dash flashes Ready and I see a engine picture light illuminated. Crap I say, I tried everything I could think of and then I popped the hood and had to pull that fuse over the passenger tire. Boom! Car boots up and starts.

Is this a hard or soft reset? AND Why did plugging a non functioning L2 charger cause this?

JAM_22 06-24-2016 05:37 PM

That's a hard reset and I have heard a number of stories where this has happened. Not sure the Fisker likes public charging stations.

JCMorrill 06-24-2016 09:08 PM

There's a major cable connector prominently just under the hood on the passenger side (midway front to back) that you can disconnect for 30 seconds instead of pulling fuse.

Fabulist 06-24-2016 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by JAM_22 (Post 252322)
... Not sure the Fisker likes public charging stations.

I charge at public chargers all the time and it works fine. This particular charger must have confused the Karma by connecting but not providing power.

FiskerPhilly 06-25-2016 12:40 AM

Quote:

Originally Posted by jomak (Post 252314)
Here's what happened...I was driving to have lunch with my girl and I parked the car in front of a 1772 Level 2 charger. It said some error on it, but I said let me plug it in and see what happens. Nothing! So I hang it back up and say that sucks, no charge for me. I had 3 miles left. I come out and get in my car and the dash flashes Ready and I see a engine picture light illuminated. Crap I say, I tried everything I could think of and then I popped the hood and had to pull that fuse over the passenger tire. Boom! Car boots up and starts.

Is this a hard or soft reset? AND Why did plugging a non functioning L2 charger cause this?

Hard reset. and you didn't pull a fuse, you disconnected the 12v battery negative cable by unplugging that connector.
When you connected a faulty charger (couldve been a number of faults with the charger including a ground fault) the car saw a connected charger throught the small pins in the connector called the charge pilot circuit. it did not see the correct voltage input so it left the contactors open. In your case, this likely threw an isolation fault through the charger and would not reset or re-engage the contactors until you rebooted via the hard reset.
Thats the technical explanation, laymans term is battery VOODOO...


All times are GMT -4. The time now is 04:53 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 04:53 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.