Reduced Performance Message Error 01- CEL - Need Help ! - Fisker Buzz Forums
Fisker Buzz Forums

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-07-2014, 11:55 AM   #1 (permalink)
Member
 
supratrboo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Chicago Area
Posts: 49
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Exclamation Reduced Performance Message Error 01- CEL - Need Help !

Hi guys really need help - everything has been perfect with my karma until last night . I was driving in sport mode at 60 mph , suddenly got error 01 reduced performance. I lost sport mode and my range was really low 8 miles or so. CEL came on , I pulled over and charged the car for a while and did soft reset . Seemed to hold, but it came back this morning . I have not yet done a hard reset . Went to autozone and had them read the codes :

- P0AC4
- P1CC4
- P0A4C

Can some one help guide me to what this means and what if any steps I should be taking including brining this to the dealer. I am in the Chicago area so not sure about support ?

Thanks guys !
__________________
__________________
2012 Karma Inferno Red / Canyon Tritone - 2004 SL55 AMG Diamond Silver - 2007 Corvette Z51 Blue
supratrboo is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 03:51 PM   #2 (permalink)
Senior Member
 
FiskerPhilly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,083
Mentioned: 158 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 310 Post(s)
Default

I sent you a pm
FiskerPhilly is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2014, 06:45 PM   #3 (permalink)
Member
 
supratrboo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Chicago Area
Posts: 49
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Default

Thanks fiskerphilly I will let you know what happens.
__________________
2012 Karma Inferno Red / Canyon Tritone - 2004 SL55 AMG Diamond Silver - 2007 Corvette Z51 Blue
supratrboo is offline   Reply With Quote
 
Old 09-08-2014, 10:49 AM   #4 (permalink)
Member
 
supratrboo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Chicago Area
Posts: 49
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Exclamation

So I reset the CEL and did a soft and hard reset. The issue comes back "01 Limp Fault" - Reduced performance in addition to the CEL codes I mentioned earlier.

I have attached a couple of pictures IMG_4347.jpg

IMG_4348.jpg.

Will take it in to have the Fisker codes read as well.
__________________
2012 Karma Inferno Red / Canyon Tritone - 2004 SL55 AMG Diamond Silver - 2007 Corvette Z51 Blue
supratrboo is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2014, 11:29 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
FiskerPhilly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,083
Mentioned: 158 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 310 Post(s)
Default

correct, let me know if you get a code list. have them do several screen shots to capture them all and send them in an email file.
FiskerPhilly is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 09:48 AM   #6 (permalink)
Member
 
supratrboo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Chicago Area
Posts: 49
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Exclamation

Quote:
Originally Posted by FiskerPhilly View Post
correct, let me know if you get a code list. have them do several screen shots to capture them all and send them in an email file.
Hey Guys -

Latest update : I took the car in on Friday to Drew's Garage in Schaumburg, he seemed to be very knowledgeable and services several of these locally. He ran a battery of electrical tests on all components involved in the issue at hand.

Everything tested within range, all roads point to a possible faulty inverter or a sensor in the inverter.

Here's the catch, the day before I took it, the CEL and all other lights disappeared and have not come back since ?

He suggested at this point to wait until the issue returns and bring it back in error status with CEL and the "limp fault message" illuminated.

Any additional thoughts ?
__________________
2012 Karma Inferno Red / Canyon Tritone - 2004 SL55 AMG Diamond Silver - 2007 Corvette Z51 Blue
supratrboo is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 11:17 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
FiskerPhilly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,083
Mentioned: 158 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 310 Post(s)
Default

was he using fisker scan tool software or generic tester? need the fisker specific HCU fault codes to help. not necessarily the ones from the ECM that the generic scan tools read.
FiskerPhilly is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 05:04 PM   #8 (permalink)
Member
 
supratrboo's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Chicago Area
Posts: 49
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 12 Post(s)
Default

Quote:
Originally Posted by FiskerPhilly View Post
was he using fisker scan tool software or generic tester? need the fisker specific HCU fault codes to help. not necessarily the ones from the ECM that the generic scan tools read.
He used both, and no codes pulled up using the Fisker tool
__________________
2012 Karma Inferno Red / Canyon Tritone - 2004 SL55 AMG Diamond Silver - 2007 Corvette Z51 Blue
supratrboo is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 06:11 PM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: South Florida
Posts: 3,036
Mentioned: 149 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quoted: 503 Post(s)
Default

Doesn't sound right don't know how all roads point to a sensor or an inverter if no codes were stored . Is Drew's garage an authorized Fisker dealership ? Never heard of that dealer and if he isn't a Fisker dealership how did he run Prodis on the car he would of had to work for Fisker and the WDI had fallen off the back of a truck . The interface alone coast $4000.00 . Just curious about the diagnosis plus no need to use a generic tool if you have Prodis next time you go to his shop ask him to take a screen shot of the DTC page .
Harleyguy is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2014, 09:44 PM   #10 (permalink)
Senior Member
 
FiskerPhilly's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,083
Mentioned: 158 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 310 Post(s)
Default

I've read codes on karmas hundreds of times and never had one without fault codes especially after having the symptoms you described. Screenshot a good idea.
FiskerPhilly is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reduced Performance message/loss of power PKB Houston Introductions 12 09-15-2014 03:26 PM
Another Reduced Performance error message macnax Fisker Karma 1 06-25-2014 08:25 PM
Reduced Performance / Contact Service Center error message BHale1 Fisker Karma 14 06-22-2014 10:52 PM
Reduced Performance Error Lambo Fisker Karma 10 01-13-2014 05:40 AM
Reduced performance error message Jan Fisker Karma 19 04-28-2013 07:36 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -4. The time now is 06:28 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.